Supereasy Lemon Drizzle Cake

Als je naar beneden scrollt kan je dit artikel ook in het Nederlands lezen!

Hi sweet people!

Do you know those days you really feel like baking, but you don’t want to go all the way? I definitely do. Yesterday it was raining cats and dogs and I made a lemon drizzle cake šŸ™‚


Since I was at my boyfriend’s, it was easier to use a package to which I only needed to add water and the baking tray was included!

What you need

  • A package for a vanilla cake (it makes it much easier when it has a cardboard baking tray)
  • 2 lemons
  • 3 tablespoons of granulated Sugar

How to make it

  1. Prepare the cake as instructed on the package, but add the zest of 2 lemons to the batter.
  2. Bake the cake as instructed and let it cool for 10 minutes.
  3. While the cake is cooling, prepare your drizzle. Heat the juice of the 2 lemons and dissolve all the sugar.
  4. Fold the sides of the baking tray down so that the sides are still slightly facing upwards.
  5. Carefully spoon the syrup over the cake. Let it stand for a while so it absorbs all the syrup.
  6. Cut some thick slices and enjoy! It is wonderful with a cup of tea šŸ˜‰

I think almost everybody is able to make this and it is so delicious. Just give it a go and let meĀ knowĀ whether youĀ liked it ;).

Hugs,

Me

Nederlands

Hallo zoetekauwen!

Heb je wel eens van die dagen dat jeĀ zin hebt om te bakken, maar eigenlijk niet uitgebreide recepten wil gaan volgen? Ik wel!Ā Gisteren was het vies weer enĀ mijn vriend had heel veel zin in een Lemon DrizzleĀ Cake, dat kan geregeld worden.

IMG_9689

Ik was afgelopen weekend bij mijn vriend en omdat ik niet allerlei ingrediƫnten en kookgerei wilde kopen besloot ik een simpele bakmix van Homemade te gebruiken. De bakvorm zat in de verpakking en ik hoefde verder alleen een beetje water toe te voegen.

Wat heb je nodig

  • Homemade Roombotercake bakmix (of een andere vanille bakmix)
  • 2 citroenen

Hoe te bereiden

  1. Maak het cakebeslag zoals beschreven op de verpakking, maar voeg de rasp van 2 citroenschillen toe. Bak de cake vervolgens gewoon zoals op de verpakking staat.
  2. Laat de cake 10 minuten afkoelen.
  3. Maak de drizzle terwijl de cake afkoelt. Verwarm het sap van de 2 citroenen en los hier de suiker in op.
  4. Vouw voorzichtig de vorm open, zodat de zijkanten wel nog licht omhoog staan.
  5. Lepel de siroop voorzichtig over de cake en laat hem nog even staan tot hij ook alle siroop heeft opgenomen die eventueel nog aan de onderkant staat.
  6. Snij aan en geniet! Heerlijk met een kopje thee.

Supermakkelijk dus. Ik durf te beweren dat bijna iedereen dit kan maken. Laat me weten wat je ervan vond als je het probeert!

Knuffels,

Miek

Advertisements

2 thoughts on “Supereasy Lemon Drizzle Cake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s