Zelfgemaakte Snert!

You can find the article in English here —> Snert?!

Als echte echte Nederlander moet je toch op z’n minst 1 keer in je leven snert gegeten hebben. Ik ben de laatste jaren een grote liefhebber geworden van snert en wilde het zelf ook wel eens maken. Wat blijkt: Appeltje eitje met een beetje hulp van de Appie!/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/0be/80544231/files/2015/01/img_7958-1.jpg

Je hebt het vast al gemerkt: de dagen worden weer korter en het wordt weer kouder. Wat zeg ik: Vorige week leek het wel midden winter! Brrrr. Maar dat betekent wel dat het perfect weer is voor een kom snert.

Voor deze erwtensoep gebruik ik easy peasy het Erwtensoeppakket van de Albert Heijn. Je hoeft naast dat pakket alleen nog 500 gram Speklappen te kopen en 1 rookworst (Unox is by far mijn favoriet!).

Hoe maak je het:

Doe 2 liter water in een hoge pan. Voeg hier de speklappen, spliterwten en het laurierblad aan toe. Breng dit mengsel aan de kook. Het gaat best stinken, maar trust me, dat is het meer dan waard!

Als het water kookt vormt zich een schuim. Schep dit schuim met een schuimspaan uit de pan. Laat het nog 60 minuten koken. Zorg dat je je deksel erop hebt (anders kookt het droog), roer regelmatig (zodat het niet aanbrand) en houd het in de gaten (zodat het niet overkookt). Ik heb de nodige ervaringen, haha ;). Snij ondertussen je wortel, prei, knolselderij en selderijblaadjes in stukjes.

Vis je speklappen uit de pan en leg ze op een snijplank. Snij ze in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe het vlees dan samen met alle groenten terug in de pan en kook dit een half uurtje.

Snij je rookworst in plakje en voeg deze op het laatste moment toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

image

Als je de soep nog een nachtje laat staan word hij wat dikker en nóg lekkerder!

Wat is jouw favoriete winterse Hollandse pot?

Knuffels,
Miek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s