Appel& Karamel havermout

Goedemiddag!

Vandaag is het weer eens lekker Nederlands weer en ik besloot mijn dag goed te beginnen met dit ontbijtje: Havermoutpap met appel en karamel, YUM!

 

Dit is echt zo’n weekend receptje, want wie heeft er nou tijd om normaal gesproken ‘s ochtends karamel te gaan staan maken. Ik in ieder geval niet…

Wat heb je nodig

  • 1/2 appel
  • 1/2 beker havermout
  • 1 beker sojamelk (of welke melk je ook lekker vindt)
  • snuf kaneel
  • scheutje vanille essence
  • 2 eetlepels suiker

Hoe maak je het

  1. Doe je sojamelk, havermout, vanille essence en kaneel in een kom. Roer het goed door en doe het in de magnetron. Zet ‘m op de hoogste stand.
  2. Roer om de minuut en ga door tot de pap gaar is zoals jij hem lekker vind. Als je hele zachte pap wil zal je langer door moeten gaan. Ik hou van een beetje bite en hij staat er bij mij zo’n 3 minuten in.
  3. Snij je halve appel in blokjes
  4. Tijd voor de karamel. Doe je suiker in een droog klein pannetje en voeg een scheutje water toe. Verhit dit op het fornuis. Zorg ervoor dat het suiker/ water mengsel beweegt door de pan op te tillen en rond te draaien. Niet roeren, want dan mislukt het.
  5. Ga net zo lang door tot de karamel goudbruin van kleur is. Pas op! De karamel is nu superheet!
  6. Strooi de appel over de havermout en giet dan je karamel erover. Enjoy!

Wat is jouw favoriete weekend ontbijtje?

Knuffels,

Miek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s