Princess VitaPure Slowjuicer- Review

Hoi groentelover!

Of fruitlover of nouja, iedereen eigenlijk :). Als je wel eens eerder hier op mijn blog bent geweest weet je misschien wel dat ik een aantal maanden terug samen met mijn vader 10 dagen lang een Reboot heb gedaan. Dat houdt in: 10 dagen lang alleen groente en fruit eten. Hiervoor hebben wij toen een slowjuicer gekocht en het is tijd voor een review!

Toen we besloten hadden dat we inderdaad ook sap gingen maken zijn we op bol.com op zoek gegaan naar juicers. Ik had van te voren een beetje rondgekeken op internet en had gevonden dat de Versapers een toppertje blijkt te zijn, maar dat was ook meteen te merken in de prijs. Omdat wij voor het eerst gingen juicen hebben we besloten voor een relatief goedkope te gaan: Princess VitaPure 202041 Slowjuicer. Deze is vaak in de aanbieding bij bol.com en kost ongeveer €95- €120.

  
In de doos zit het grote beest waar de motor inzit. Hierop zit 1 knop waarmee je de juicer aan/ uit en “in z’n achteruit” zet (voor als er iets vast zit). Daarnaast zit er een rotor in, de grote plastic buis waar je je groenten en fruit door doet, een ding waarmee je ze aanduwt, een bakje voor bovenop, een zeef, een stop en 2 bakken om je sap en je pulp op te vangen. Daarnaast zit er een superhandige soort mega tandenborstel in waarmee je in no- time de onderdelen schoon kan maken.

Op naar het juicen! Het meeste werk zit ‘m in de voorbereiding: je moet namelijk alle groenten en fruit zodanig klaarmaken dat het in je slowjuicer kan. Dan het in elkaar zetten van de juicer. Hiervoor zit een handleidingsboekje in de doos, maar na het 1x gedaan te hebben spreekt het best voor zich.

Dan ben je klaar om te gaan. Ik vind dat het gat voor de groenten en fruit groot genoeg is. Nu zijn er juicers waar hele appels in kunnen, maar ik vind het prima zo. Een nadeel is dat wanneer je het bakje op de bovenkant hebt, de “stamper” niet helemaal tot beneden komt. Een snelle oplossing is door het bakje aan de bovenkant weg te halen.

Verder vind ik dat voor deze prijsklasse de juicer echt veel sap uit je groenten en fruit haalt. Voor sommige vochtrijke soorten zoals sinaasappels zal je soms de pulp nogmaals erdoor moeten doen, maar vaak komt dit niet voor.

  
Een ander nadeel is dat de onderdelen niet in de vaatwasser mogen, maar met de mega tandenborstel heb je alles binnen 10 minuten uit elkaar gehaald, afgewassen, in elkaar gezet en de rest van je keuken schoon. Dus daar ondervind ik niet zo zoveel last van. Een groot pluspunt (en wat ons ontzettend verbaasde) is dat het een best stille machine is. Als je ‘s ochtends vroeg sap wil maken terwijl er anderen liggen te slapen boven kan dat denk ik prima.

Het oordeel
+ Het is een hele stille machine
+ Hij is niet super duur
+ Hoog rendement
+ Makkelijk schoonmaken (met handafwas)
– Onderdelen mogen niet in de vaatwasser
– Bij vochtrijke dingen moet het pulp er soms 2x door

Wat mij betreft een aanradertje! Koop/ Maak jij zelf wel eens verse sapjes?

Knuffels,

Miek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s